Menu

Funerarium

Afscheid van uw dierbare in een vertrouwde omgeving, in alle rust en sereniteit

Sinds het begin van de jaren ‘90 hebben wij onze uitvaartzorg gepersonaliseerd
door te voorzien in een eigen funerarium.
Tot eind april 2007 werden de lichamen opgebaard in het vertrouwde funerarium in Zaffelare. In mei 2007 werd het nieuwe funerarium geopend in de Koning Albertlaan 20 in Lochristi. Er werd geopteerd voor een nieuw concept in een vertrouwde omgeving.

Het funerarium voor opbaring en intiem afscheid

Afhankelijk van de plaats van overlijden: thuis, ziekenhuis, verzorgingsinstelling, buitenland, ... wordt met de nabestaanden overlegd waar het lichaam zal worden opgebaard. Hierbij zijn diverse mogelijkheden van toepassing, zoals het funerarium, mortuarium ziekenhuis, verzorgingsinstelling, thuis. Wij verzorgen zelf het vervoer van de overledene met onze eigen ceremoniewagens inclusief de opbaring met verzorging in eigen funerarium.

Het funerarium beschikt eveneens over een ruimte voor intieme afscheidsplechtigheden. Deze aula leent zich ertoe om op een waardige manier afscheid te nemen in beperkte kring.

Omgeving

Het funerarium heeft tot doel om mensen in een rustige omgeving afscheid te laten nemen en een optimale dienstverlening te bieden. Zowel vooraan als achteraan is het funerarium omgeven door parkeerruimte en biedt het eveneens toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers

Foto's

Het funerarium in Lochristi is een eigentijds gebouw dat de nadruk legt op eenvoud en sereniteit. U kan er op een serene en waardige manier afscheid nemen van de overledene. We trachten tegemoet te komen aan de persoonlijke behoeften van de huidige samenleving. 

Begroetingsuren

Wegens de maatregelen die de overheid heeft genomen mbt. het coronavirus is er enkel op afspraak begroeting mogelijk met max. 2 personen.

Maak een afspraak

Jarenlange ervaring

Met meer dan 40 jaar ervaring is Uitvaarverzorging De Ridder een gevestigde waarde in de uitvaartsector. Bart De Ridder en echtgenote Cindy Verlee verlenen hun kennis en hun persoonlijk advies bij het verzorgen van elke uitvaart en bespreken de mogelijkheden over begraven en crematie.

09 356 70 85